Читај ми!

Разорне поплаве у Индији – најмање 50 настрадалих, евакуисано 120.000 људи

Најмање 50 људи страдало је од последица поплава и клизишта изазваних интензивним монсунским кишама у последња три дана у северној и источној Индији, саопштили тамошњи званичници.

Кише су поплавиле стотине села и однеле куће у моменту док се спасилачке службе боре да евакуишу преживеле становнике, преноси Ројтерс.

Најмање 36 људи је настрадало у последња три дана од последица обилних пљускова праћених клизиштима и поплавама у хималајској држави Химачал Прадеш, изјавио је званичник владе за британску агенцију.

У саопштењу владе наводи се да су у суседној држави Утараканд  четири особе настрадале, а да се 13 њих нестало због непрекидних падавина.

"Распоредили смо хеликоптере за спасавање људи који су заглављени у удаљеним областима због кише. Операција спасавања одвија се пуном јеку", рекао је званичник из одељења за управљање ванредним ситуацијама Рањит Кумар Синха.

Најмање шест особа је погинуло у току обилних киша у источној држави Одиша, рекао је државни званичник.

Поплаве су погодиле скоро 800.000 људи и приморале хиљаде да се иселе из својих домова у Одиши, а кише су пореметиле снабдевање струјом и водом и оштетиле путну инфраструктуру.

Држава је до сада евакуисала 120.000 људи из погођених подручја, преноси Ројтерс.

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије