Читај ми!

Ватра поново букнула на југозападу Француске, евакуисано 10.000 људи

Пожар који је уништио хиљаде хектара суве шуме на југозападу Француске поново је букнуо усред жестоке суше и последњег таласа екстремних врућина. У пожарима који су захватили област Жиронд у региону Нова Аквитанија на југозападу Француске уништени су бројни стамбени објекти и евакуисано је око 10.000 становника.

Ватрогасци нису успевали да контролишу пожар упркос подршци авиона канадера, а над целом области небо је било наранџасто-црно, затамњено димом који је куљао из запаљених шума.

Пожари, који су у Жиронду уништили око 6.200 хектара површина прешли су и у суседну област  Ланд.

Француска, као и остатак Европе, овог лета се бори са узастопним топлотним таласима и највећом сушом, а десетине шумских пожара, од којих је најмање осам великих, букте широм земље.

"Припремите своја документа, кућне љубимце које можете понети са собом и најнужније ствари", наводи се у инструкцијама које је су локалне власти објавиле на Фејсбуку као упутство становништву за евакуацију.

У оближњем градићу Остен полиција је раније ишла од врата до врата и саветовала грађанима да се евакуишу, јер је ватра напредовала, а затворени су бројни локални путеви и аутопут.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво