Читај ми!

ФБИ извршио претрес Трампове куће на Флориди

Бивши председник САД објавио да је већи број агената упао у његову кућу и да је све то део плана да га спрече да се поново кандидује за председника. Власти сумњиче Трампа да није предао сва званична документа архиви на шта је обавезан по силаску са функције.

Чувена резиденција Доналда Трампа, Мар-а-лаго на Флориди, била је предмет рације агената ФБИ објавио је бивши амерички председник.

Према неким изворима Трамп је у тренутку рације био у Њујорку.

Он тврди да је "велики број агената" упао на имање и извршио претрес отварајући чак и његов сеф.

Против бившег председника САД воде се истраге везане за упад демонстраната на Капитол хил 6. јануара 2021. као и због сумњи да је задржао нека званична документа укључујући и поверљива иако закон налаже да председник по престанку мандата све папире мора да преда Националном архиву.

Трамп је убеђен да претрес има везе са његовом намером да се кандидује по трећи пут за председника САД на изборима у новембру 2024. године.

"Ово су мрачна времена за нашу надцију. Овакве рације дешавају се само у земљама Трећег света. Нажалост, САД су постале таква земља са корупцијом на до сада невиђеном нивоу", изјавио је Трамп.

Извори блиски Трампу потврдили су анонимно медијима да је претрес извршен у понедељак поподне, да су агенти однели неколико кутија са документима што сматрају да је "веома мало" и да није било преметачине нити разбијања врата нити било каквог облика насиља.

Извори из Беле куће кажу да нису имали никакве информације о томе да би ФБИ могао да изврши претрес куће бившег председника.

Иначе, на челу ФБИ је Кристофер Вреј којег је на ту функцију поставио управо Доналд Трамп пред крај свог мандата. 

Министарство правде које је надлежно у овом случају није давало изјаве медијима. 

среда, 29. март 2023.
8° C

Коментари

PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века