Читај ми!

Маск Твитеру: Ботове на сунце

Власник "Тесле" Илон Маск саопштио је да би његово планирано преузимање "Твитера" вредно 44 милијарде долара могло да се настави ако компанија може да потврди неке детаље о томе како мери да ли су кориснички налози ботови или стварни људи.

Милијардер и извршни директор "Тесле" покушао је да одустане од споразума о куповини друштвене мреже, што је довело до тога да га Твитер прошлог месеца тужи не би ли закључио куповину.

Маск је поднео контратужбу, оптужујући Твитер да обмањује његов тим о правој величини базе корисника и другим проблемима, за које је рекао да представљају превару и кршење уговора.

"Ако Твитер једноставно пружи свој метод узорковања 100 налога и како потврђују да су стварни, договор би требало да се настави под оригиналним условима. Међутим, ако се испостави да су њихове пријаве материјално лажне, онда не би требало", написао је Маск на Твитеру.

Твитер је у суботу одбио да коментарише Масков захтев. Компанија је више пута откривала Комисији за хартије од вредности процену да је мање од пет одсто корисничких налога лажно или спам, уз негирање да би тај број могао да буде већи.

Маск је позвао и извршног директора Твитера Парага Агравала на јавну дебату о томе колико је бот налога. 

"Нека докаже јавности да је мање од пет одсто ботова на дневном нивоу", навео је Маск.

Расписао је и анкету на тој друштвеној мрежи око тога колико је ботова на дневном нивоу. Питање гласи: Мање од пет одсто дневних корисника Твитера су ботови?

За гласање је понудио само два одговора: да и не. 

понедељак, 26. фебруар 2024.
14° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво