Читај ми!

Папа Фрања о повлачењу: Нисам размишљао, али врата су отворена

Папа Фрања је признао да више не може да путује као некада због проблема са лигаментима колена и додао да је његово једнонедељно ходочашће у Канади "мали тест" који је показао да би требало да успори и једног дана се можда повуче.

Обраћајући се новинарима док је путовао кући из северног Нунавута, 85-годишњи папа Фрања је нагласио да није размишљао о подношењу оставке, али је рекао да су "врата отворена" и да нема ничег лошег у томе да папа одступи.

"Није чудно. То није катастрофа. Можете заменити папу", рекао је папа Фрања у авиону током 45-минутне конференције за новинаре.

Папа Фрања је навео да, иако до сада није размишљао о оставци, схвата да мора барем да успори.

"Мислим да у мојим годинама и са овим ограничењима, морам да штедим (енергију) да бих могао да служим цркви, или напротив, да размишљам о могућности да се повучем", рекао је папа.

Био је затрпан питањима о будућности свог понтификата након првог путовања на којем је користио инвалидска колица, ходалицу и штап како би се кретао, оштро ограничавајући програм.

Раније ове године је истегао лигаменте десног колена, а наставак терапије приморао га је да откаже путовање у Африку, које је било заказано за прву недељу јула.

Путовање у Канаду је било тешко и било је неколико тренутака у којима је папа очигледно имао болове, преноси Еј-Би-Си њуз.

На крају шестодневне турнеје, изгледао је добро расположен и енергичан, упркос путовању на ивицу Арктика како би се поново извинио домородачким народима за неправде које су претрпели у канадским школама за становање које воде цркве.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво