Етиопски авион пао у море

Авион компаније "Етиопијан Ерлајнз" са 83 путника и седам чланова посаде срушио се ноћас у Средоземно море у близини либанске обале. Пронађена 24 тела погинулих, нема информација о преживелима.

Авион компаније "Етиопијан Ерлајнс" срушио се са 83 путника и седам чланова посаде у Средоземно море, по полетању са аеродрома "Рафик Харири" у либанској престоници Бејруту.

Спасилачке екипе су до сада пронашле 24 тела погинулих путника, али још увек нема информација о преживелима.

Авион етиопске компаније нестао је са радарских екрана контроле летења аеродрома у Бејруту пет минута по полетању из престонице, пренела је агенција Ројтерс. Авион је летео ка главном граду Етиопије, Адис Абеби.

Летелица је пала у Средоземно море, неколико километара близу приобалног села Намех.

Либански председник Мишел Сулејман изјавио је да власти одбацују могућност да су терористички напад или саботажа узроци данашње авионске несреће у тој земљи.

Либански министар саобраћаја, Гази ел Ариди, саопштио је да је у авиону било 54 државаљана Либана, 22 Етиопљана, два путника су из Британије, а преосталих петоро из Канаде, Русије, Ирака, Сирије и Француске.

Француска амбасада је саопштила да је у авиону била супруга амбасадора те земље у Либану, Дениса Пиетона.

"Затражили смо помоћ либанске војне морнарице и ваздухопловних снага, припадника снага Уједињених нација и земаља у окружењу", рекао је Гази ел Ариди.

Полиција Кипра већ је послала хеликоптер да помогне у потрази за преживелима. Спасиоци су лоцирали место удеса авиона, три и по километра западно од малог обалског места Наћамеха и војни патролни чамци претражују то подручје.

Сведоци кажу да су око 2:30 часова видели ватрену лопту која пада с неба у море, на километар од обале.

Либанске власти покренуле су истрагу о узроку несреће.

Државна компанија "Етиопијан Ерлајнз" спада међу најбезбедније у Африци.

Претходни удес летелице тог авиопревозника био је 1996. године, када је отет авион на линији Адис Абеба-Најроби. Авион је пао у море пошто је остао без горива, а од 175 путника и чланова посаде, погинуло је њих 123.

Године 1988, авион на домаћем лету срушио се када је налетео на јато голубова. У несрећи је изгубила живот 31 особа.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се