Нови план за Северни Кавказ

Премијер Русије тражи обнову привреде на Северном Кавказу како би се очувала стабилност у проблематичном региону. Главни проблеми корупција, лоша инфраструктура, сиромаштво, незапосленост.

На састанку о друштвеном и економском развоју Северног Кавказа у Пјатигорску премијер Русије Владимир Путин затражио је стварање стратегије за побољшање квалитета живота грађана у региону.

Путин је рекао да, пошто је мир враћен на Кавказ, Русија треба да докаже да је способна да створи услове за развој, преноси агенција "Риа новости".

Премијер је набројао основне факторе који ометају миран живот Кавказа: корупција, лоша инфраструктура, сиромаштво, незапосленост и неодговорност локалних власти.

С тим у вези, Путин је наредио новом изасланику Кремља на Северном Кавказу Хлопњину, као и руководиоцима области, да припреме стратегију развоја, привуку нове инвестиције и побољшају квалитет живота становништва.

Путин је истакао значај стварања нових радних места, максимално коришћење конкурентских предности Северног Кавказа и јединственог природног потенцијала региона.

"Морамо знатно побољшати животни стандард људи. Висока стопа незапослености дискредитује владу и ствара темеље за екстремистичко расположење. Зато је сада од кључног значаја успостављање механизама који ће довести до отварања нових радних места и нових пројеката, стимулисања развоја малих и средњих предузећа, локалне индустрије, пољопривреде и инфраструктуре", поручио је премијер Путин.

Предвиђено је и отварање новог Северно-Кавкаског универзитета, а све у циљу унапређења економског потенцијала, који ће у дугорочној перспективи помоћи стабилном економском расту региона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се