Бин Ладен поново прети

У аудио снимку који је емитован на телевизији "Ал Џазира", вођа терористичке организације Ал Каида Осама Бин Ладен, преузео одговорност за покушај обарања авиона у близини Детроита и најавио нове нападе на САД.

Осама Бин Ладен је у новој аудио поруци преузео одговорност за неуспели напад у америчком авиону 25. децембра прошле године, јавила је телевизија "Ал-Џазира".

Бин Ладен је упозорио председника САД Барака Обаму да ће бити нових напада уколико се не пронађе решење за палестинску кризу. Верује се да је снимак до кога је дошла "Ал-Џазира" начињен у децембру 2009. године.

Бин Ладен је упозорио САД да неће имати мира док траје сукоб Израела и Палестине.

"Америка никад неће сањати о животу у миру осим ако не живимо у миру у Палестини. Није праведно да ви уживате у мирном животу док наша браћа у Гази пате", додаје се у поруци вође Ал-Каиде. Запретио је новим нападима уколико Америка буде и даље подржавала Израел.

"По божјој вољи, наставићемо да вас нападамо ако наставите да подржавате Израел", каже се у Бин Ладеновој поруци.

Абдулмуталаб, који се налази у притвору у САД, покушао је да активира експлозив ушивен у одећу док се авион спремао да слети у Детроит, на дан Божића по грегоријанском календару.

Амерички председник Барак Обама критиковао је тамошње службе безбедности зато што нису успеле да повежу податке о осумњиченом кога је требало спречити да се укрца у авион.

Бела кућа не може да потврди аутентичност снимка

Високи саветник у Белој кући Дејвид Акселрод изјавио је у Вашингтону да не може да потврди аутентичност аудио снимка на коме Осама бин Ладен преузима одговорност за неуспели бомбашки напад на амерички авион 25. децембра прошле године.

"Не могу да потврдим то нити можемо да потврдимо аутентичност снимка, али ако претпоставимо да је то Осама Бин Ладен, његова порука садржи иста испразна оправдања за масовни покољ недужних, која смо чули раније", рекао је саветник Акселрод за америчку ТВ мрежу "Си-Ен-Ен".

"Иронија је да је у име ислама Бин Ладен убио више људи него припадници било које друге вере. Он је убица и ми ћемо наставити са борбом против Бин Ладена, против Ал Каиде, како би заштитили америчке грађане", рекао је Акселрод.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се