Читај ми!

Болсонаро о својој будућности: Убиће ме, ухапсити или поново изабрати

Бразлиски председник Жаир Болсонаро, који је иначе често на мети напада због својих контроверзних ставова, поново је изненадио јавност новом изјавом о томе шта мисли да га чека у будућности.

"Имам три опције за своју будућности: бићу или ухапшен или убијен или ћу освојити изборе наредне године", рекао је Болсонаро током једног састанка који је преношен уживо на друштвеним мрежама.

Такође је додао да је сигуран да се прва опција, да буде ухапшен, неће догодити. 

"Не плашим се никог на планети Земљи. Уверен сам да радим праву ствар. Ником ништа не дугујем", рекао је председник Бразила. 

Када је реч о проблемима које погађају земљу, Болсонаро је рекао да се Бразил суочава са једном од највећих хидролошких криза, која ће делом погодити пољопривреду.

Осврнуо се и на демонстрације које се одржавају у главном граду, истичући да не разуме због чега се одржавају протести. 

"Око 5.000 људи у просеку кампује у Бразилији. Велика већина, скоро сви, не знају шта раде тамо", сматра председник. 

Демонстрације су избиле у време док бразилски Конгрес разматра предлог закона којим би се староседелачким народима ограничила права на потраживање традиционалне земље. Хјуман рајтс воч наводи да предложени закон крши права аутохтоних народа према међународном праву. 

Последња истраживања јавног мњења, која прате расположење грађана уочи изборне године у Бразилу, показују да Болсонаро заостаје више од 20 процентних поена за својим главним противником, бившим левичарским председником Луисом Лула да Силвом.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво