У затвору у Мексику 23 мртвих

У сукобима ривалских група, који су избили у затвору у мексичкој савезној држави Дуранго, погинуле 23 особе. Настрадали затвореници углавном припадају банди која је специјализована за отмице.

У затвору у мексичкој савезној држави Дуранго, у сукобима који су у среду избили између ривалских група, погинуле су 23 особе.

На окончању сукоба били су ангажовани војска, федерална полиција и припадници локалних снага безбедности, а ситуација је била под контролом за сат времена.

Према инфорамцијама мексичких медија, погинули углавном припадају банди која је специјализована за отмице.

Полиција не зна узроке због којих су избили сукоби у затвору у којем казну служи 1.800 затвореника.

Рођаци затвореника протестовали су испред затвора, покушавајући да сазнају да ли је неко од њихових чланова породице настрадао. 

Сличан окршај избио је и у августу прошле године када је погинуло око 20 људи, док их је 25 повређено. Мексички правосудни органи тај затвор називају "темпираном бомбом" због честих сукоба супарничких банди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се