Упс, исти Осама

Слику посланика шпанског парламента амерички Еф-Би-Ај грешком искористио у изради "најновијег" фоторобота Осаме Бин Ладена. Гаспар Љамазарес не искључује могућност да тужи ФБИ.

Амерички Еф-Би-Ај постао је предмет подсмеха објавивши нови фоторобот Осаме Бин Ладена. Пошто је на потерници његова фотографија из 1998. године, одлучено је да се Бин Ладеново лице дигитално направи старијим 12 година. Све би било у реду да техничар Еф-Би-Ај није обрадио фотографију једног шпанског посланика.

"У први мах нисам веровао. Мислио сам да је шала. Али они угрожавају моју слободу и безбедност. Само су ме убедили у то да не треба да путујем у Америку јер бих тамо упао у невољу. По свему судећи, Бин Ладенова безбедност није угрожена, али моја јесте", каже шпански посланик Гаспар Љамазарес.

ФБИ објашњава медијима да техничару нису одговарале Бин Ладенове фотографије које имају у архиви, па је на интернету нашао Љамазаресову слику из предизборне кампање и искористио њене делове. Фоторобот ће бити уклоњен са интернет странице америчких федералаца.

"Мени ништа нису рекли. А могли су бар да окрену телефон и дају убедљиво објашњење. Све је то смешно јер показује јадне стандарде обавештајних служби у Америци", рекао је Љамазарес.

Гаспар Љамазарес, посланик у шпанском Парламенту од 2000. године, не искључује могућност да тужи ФБИ.

Осама Бин Ладен већ је годинама први на списку злочинаца за којим трагају америчке власти и нуде награду од 25 милиона долара. Оптужен је за више недела, а пре свега за напад 11. септембра 2001. године.

Иначе, бивши телохранитељ Осаме Бин Ладена који живи у Јемену у интервјуу за Норвешку телевизију каже да је лидер Ал Каиде жив и да је добро.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се