Пирати се побили око блага

Три сомалијска пирата убијена, а три рањена у сукобу приликом поделе новца од откупнине. На месту пушкарања напето, јер обе стране располажу тешким наоружањем, рекао локални званичник.

Најмање три сомалијска пирата су убијена, а три су рањена ноћас у међусобном сукобу у граду Харадер.

"Свађа је избила у току договора како да откупнина буде подељена међу пиратима", рекао је агенцији Блумберг Башир Муса, пират који тврди да је његова група отела супертанкер "Маран Кентаур".

"Три човека су умрла, а троје других је рањено током унакрсне ватре. Локалне старешине покушавају да посредује између две стране", рекао је Муса.

Пират Муса је рекао да "постоји неповерење унутар групе, јер колају гласине да је неки додатни новац за откуп пребачен на други банковни рачун, а да о томе нису сви обавештени".

"Ситуација у Харадеру је мирна овога јутра, јер се локалне старешине ангажују да посредују између сукобљених страна", каже Абдухаб Молим Хасан, један од градских званичника, додајући: "Видимо да се обе стране прегрупишу, а они су заиста опремљени тешким оружјем."

Верује се да је реч о рекордном откупу за танкер, тешком седам милиона долара, који је из ваздуха бачен отмичарима на брод 17. јануара ове године.

Супертанкер са два милиона барела нафте отет је 29. новембра прошле године на око 1.300 километара од обале Сомалије, док је из Кувајта пловио за САД.

Брод је од отмице био усидрен у близини луке Хобио, саопштила је Међународна поморска агенција, која процењује да је сирова нафта на броду вредна око 150 милиона долара.

Број пиратских напада на бродове у Индијском океану, источно од обала Африке, повећао се последњих година три пута, у односу на претходни период.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се