Доживотна за терористу

Закари Амар осуђен на доживотну робију у Канади због планирања напада на више државних зграда. Амар био вођа терористичке операције "Торонто 18".

Суд у Канади осудио је Закариа Амара, вођу екстремистичке исламистичке групе "Торонто 18", на доживотну робију због планирања бројних тероритичких напада, јавили су светски медији.

Амара (24) је планирао подметање експлозива испред зграде берзе у Торонту и зграде где се налази канадска тајна служба, као и у војним базама. Да је, како је навео канадски судија у томе успео, био би то најстрашнији злочини у историји Канаде.

Британски Би-Би-Си наводи да је Амара покушао да набави велику количину вештачког ђубрива - амонијумнитрата за израду експлозива и да је хтео да експлозивне направе утовари на изнајмњене камионе и да их дигне у ваздух у близини мета планираних бомбашких напада.

Канадска полиција утврдила је да је Амара путем компјутера на јавним местима претраживао Интернет, где је налазио упутства за прављење бомби и начине њиховог активирања, а на личном компјутеру у његовом стану пронађени су снимци лидера Ал Каиде и других исламских екстремиста.

Амара је ухапшен са још 17 особа 2006. у Торонту, а у октобру прошле године признао је да је део групе која је планирала терористичке нападе по Канади.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се