Песницама извојеван закон

У тучи у парламенту Тајвана, коју је започела опозиција, учествовало око 70 посланика. Закон усвојен после окршаја у коме су повређена три посланика владајуће партије. Туче у тајванском парламенту начин да опозиција покаже бирачима чврст став.

Више од 70 посланика учествовало је данас у тучи у тајванском парламенту, првој у том дому, озлоглашеном по сличним инцидентима, од како је владајућа Националистичка партија пре две године дошла на власт.

Посланици из опозиционе Демократске напредне партије (ДПП) рвали су се и цимали одећу посланика Националистичке партије (КМТ), пошто су претходно заузели говорницу, како би блокирали изгласавање закона којим се локални званичници аутоматски постављају, без одржавања избора, пренео је Ројтерс.

"Насилни сукоб је избио током седнице пошто је ДПП исцрпео сва друга средства да заустави (изгласавање) закона", наводи се у саопштењу партије.

Закон је усвојен после завршетка туче у којој су повређена три посланика владајуће партије.

Тајвански посланици, познати по ранијим тучама у којима је било поливања водом и гађања микрофонима, одустали су од физичке борбе у парламенту у јануару 2008. године, када је КМТ добила више посланичких места, а укупан број посланика преполовљен.

Туче у тајванском парламенту су виђене као један од начина да опозиција покаже бирачима чврст став по појединим питањима, навела је британска агенција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се