Читај ми!

Лидер Боко Харама, човек са (најмање) четири живота

Лидер Боко Харама, нигеријске подружнице радикалних исламиста, Абубакар Шекау убио се да не би пао у руке ривалима из Исламске државе, јављају медији у Нигерији. Ово је четврти пут да медији проглашавају шефа Боко Харама мртвим.

Нигеријски медији су, по четврти пут, објавили вест о смрти лидера Боко Харама, Абубакара Шекауа, али је та група радикалних исламиста одмах демантовала вест, наводећи да "Шекау има више живота".

Лидер Боко Харама се, како наводе медији у Нигерији, убио да не би пао у руке ривалима из Исламске државе, који су са педесетак возила упали у његов штаб на северозападу Нигерије.

Вест су нигеријским медијима потврдили и званичници тајне службе, наводећи, ипак, да би Шекау могао да буде тешко рањен, пошто је пуцао себи у груди и активирао прслук са експлозивом.

"Влада нема разлога за радост, јер је Абубакар Шекау жив", саопштио је Боко Харам.

Нигеријски "Дејли пост" тврди да су власти те државе обавештене о смрти лидера Боко Харама, али званичници нису могли да саопште више детаља о том догађају.

Истовремено, Стејт департмент је саопштио да Исламска држава не може да добије награду од седам милиона долара, коју је Вашингтон обећао за хватање лидера Боко Харама.

Абубакар Шекау је на челу Боко Харама од 2009. године, када је убијен његов претходник Мухамед Јусуф. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво