Читај ми!

Тихановска: Због гушења протеста, од сутра генерални штрајк

Након што је влада Александра Лукашенка применила силу како би угушила протесте који су одржани раније у току дана, бивша кандидаткиња опозиције на председничким изборима у Белорусији Светлана Тихановска изјавила је да ће у понедељак сва предузећа у земљи ступити у генерални штрајк.

"Режим је још једном показао Белорусима да је сила једино за шта је способан", навела је Тинаховска у саопштењу и додала да ће због тога од понедељка у земљи почети генерални штрајк, преноси Ројтерс.

Данас истиче рок "народног ултиматума" који је бивша председничка кандидаткиња Светлана Тихановска раније поставила властима земље. Она је навела да ће, уколико се захтеви опозиције не испуне до 26. октобра, сва предузећа у земљи ступити у генерални штрајк.

Више десетина хиљада присталица белоруске опозиције окупило се у недељу на Тргу слободе у центру Минска на протесту у оквиру опозиционог "народног ултиматума". Полиција је на демонстрацијама у престоници бацила десетак шок-бомби, а у граду Лиду, где је такође одржан протест опозиције, припадници органа реда употребили су сузавац.

Центар за заштиту људских права "Весна" пријавио је да је широм земље ухапшено 80 демонстраната, а портал тут.бy је саопштио да су граду Витебску ухапшена два новинара која су извештавала са протеста, пренео је Тас.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара