Читај ми!

Трамп: Фаучи је "бомба", људи су уморни од њега

Председник САД Доналд Трамп пожалио се особљу у кампањи на водећег америчког стручњака за заразне болест Ентонија Фаучија, сврставајући га међу особе које сматра "идиотима", али је изјавио да не може да га отпусти због перцепције јавности, наводи Блумберг.

Доналд Трамп је у позиву људима у кампањи, а који су могли да чују и новинари, изјавио да су људи "уморни од слушања Фаучија и свих тих идиота".

"Кад год се појави на телевизији, тамо је 'бомба'", казао је Трамп и додао да би већа "бомба" била да отпусти Фаучија.

Трамп је током разговора тврдио, али без изношења доказа, да ако би "слушали Фаучија", у САД би умрло између 700.000 и 800.000 људи.

Након тих изјава о Фаучију, Трамп је навео да га није брига то што репортери могу да чују садржај разговора.

Си-Ен-Ен преноси да је Трамп Фаучија окарактерисао као "катастрофу" и навео да му се чини да је ту 500 година. 

Трамп је раније рекао да је прихватио све Фаучијеве препоруке у борби против пандемије. Али Фаучи је снажни заговорник употребе маски за лице у јавности, мере предострожности које председник није следио и у томе обесхрабрио и своје особље.

Најближи медицински саветник председника САД сада је Скот Атлас – неурорадиолог без експертизе у епидемиологији повезан са конзервативном институцијом Хувер са Универзитета Станфорд – који је Трампу привукао пажњу честим појављивањима на Фокс њузу.

Вашингтон пост известио је да је Атлас више пута дошао у сукоб са Фаучијем и Дебором Бирк, епидемиологом која је координатор радне групе Беле куће за коронавирус.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво