Болница у којој се лечи Наваљни: Клинички налази указују на тровање

Медицински тим лекара берлинске болнице Шарите (Charité) је током прегледа руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног установио знаке тровања, саопштено је из те болнице.

У саопштењу се наводи да је тим лекара детаљно прегледао Наваљног након његовог доласка на лечење, преноси Ројтерс.

"Клинички налази указују на тровање супстанцом из групе активних материја названих инхибитори холинестеразе", наводи се у саопштењу болнице у Берлину.

Наваљни је и даље у вештачкој коми и налази се у јединици интензивне неге.

"Његово здравствено стање је озбиљно, али тренутно нема акутне опасности по његов живот", наводи се у саопштењу болнице.

Лекари наводе да супстанца која је пронађена у телу Наваљног још није позната, али да је реч о некој врсти инхибитора холинестеразе.

Започета је, како се напомиње у саопштењу, још једна широка анализа, додајући да су независне лабораторије више пута доказале ефекат токсичности материје у телу руског опозиционара.

Наваљни се сада лечи атропином, али исход лечења остаје неизвестан као и дугорочни ефекти, посебно по нервни систем, указује се у саопштењу.

Координатор немачке владе за источноевропска питања Дирк Визе претходно је изјавио да је руски опозиционар Алексеј Наваљни и даље у критичном, али стабилном стању у болници у Берлину, где се лечи након сумње на тровање.

Алексеј Наваљни је у суботу ујутру пребачен авионом из Омска у Берлин на лечење.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво