Пирати киднаповали седам особа, међу члановима посаде и држављани Србије

Власти Екваторијалне Гвинеје саопштиле су да су пирати отели седам од укупно 15 чланова посаде брода у Гвинејском заливу. Међу члановима посаде на броду били су и држављани Србије. Власник брода, америчка компанија "Ексон мобајл", потврдио је отмицу. Министарство спољних послова Србије проверава детаље тог догађаја.

Пирати, који годинама ометају поморски саобраћај у Гвинејском заливу, отели су седам од укупно 15 чланова посаде брода "Ворден", саопштила је нафтна компанија "Ексон мобајл".

Међу члановима посаде овог брода има и српских држављана, наводи "Ексон мобајл".

Министарство спољних послова Србије проверава детаље у вези са овим догађајем, речено је РТС-у у том министарству.

"Осам особа се сакрило, а седам је отето", саопштило је Министарство за рударство Екваторијалне Гвинеје, али за сада нису познати никакви додатни детаљи о отмичарима и њиховим мотивима.

Чланови посаде брода који је "Ексон мобајл" изнајмио за логистичке задатке су још и држављани Јужне Африке, Филипина и Камеруна.

Отмица се догодила у среду, пошто је брод "Ворен" напустио нафтно налазиште Зафиро удаљено 12 наутичких миља од обале и запутио се ка Луби, луци на острву Биоко.

"Ексон мобајл" је једна од највећих мултинационалних компанија које се баве нафтом и гасом. Прошле године су имали приход од 279 милијарди долара.

Осамдесет два одсто отмица које пирати изведу догоде се у Гвинејском заливу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво