Лидер деснице води на изборима у Чилеу

У првом кругу председничких избора у Чилеу, према још увек незваничним резултатима победио лидер деснице, бизнисмен, милијардер и власник фудбалског клуба Себастијан Пињера.

Кандидат деснице Себастијан Пињера са 44 одсто гласова води у првом кругу председничких избора који су у недељу одржани у Чилеу и требало би да се у другом кругу 17. јануара суочи са кандидатом левице Едуардом Фрејем, први су званични привремени резултати избора.

Пинера, 60-годишњи мултимилионер и пословни човек, који припада умереној десници, освојио је 12 одсто гласова више од Фреја који је био шеф државе од 1994. до 2000. године, а за кога је на данашњим изборима гласало 32 одсто бирача.

Независни кандидат, бивши социјалиста Марко Енрикес-Оминами освојио је 17 одсто гласова, док је на четвртом месту комуниста Хорхе Арате са пет одсто гласова, саопштио је потпредседник министарства унутрашњих послова Патрисио Росенде.

Тренутно је на челу државе Мишел Бачелет, прва жена председник државе у историји Чилеа, којој је на крају мандата популарност рекордно порасла на чак 75 до 80 одсто.

Према чилеанском уставу, она, међутим, не може да буде у два узастопна мандата на функцији председника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара