Двадесет жртава пуцњаве у Тексасу, ухапшен нападач

Најмање 20 особа је убијено, а 26 рањено у стравичној пуцњави која се догодила у тржном центру у Ел Пасу у Тексасу, преносе амерички медији. Полиција је ухапсила осумњиченог за напад, који је идентификован као 21-годишњи Патрик Крусијус. Због крвопролића се огласио и амерички председник Доналд Трамп.

Пуцњава се догодила у "Волмарту", популарном тржном центру у граду Ел Пасо у Тексасу. Нападач је користио оружје налик "калашњикову".

"Једна особа је у притвору. Могу да потврдим да је реч о белцу у својим двадесетим годинама. У тренутку пуцњаве, у Волмарту је било између једне и три хиљаде купаца и око 100 запослених", навео је поручник Роберт Гомес из полиције Ел Паса.

У болницу Универзитетског медицинског центра примљено је више рањених. Има и тешко повређених, међу којима је и двоје деце, од две и девет година. Грађани су позвани да дају крв.

Гувернер Тексаса Грег Абот истакао је да дан у коме је треба да се иде мирно у коуповину претворио у један од најсмртоноснијих дана у историји Тексаса.

"Одузети су животи онима који би требало да буду са нама. Више од 20 недужних људи из Ел Паса су изгубили своје животе а на десетине је повређено", истакао је Абот.

Полиција Ел Паса брзо је одговорила на позив да су у једном тржном центру чује пуцњава. Одмах су стигле специјалне јединице (SWAT), ФБИ и антитерористичке службе (АТФ). Локални медији су пренели изјаве неких сведока који тврде да су видели двојицу наоружаних нападача и чули десетине испаљених хитаца.

Шеф локлане полиције Грег Ален каже да је чин оквалификован као злочин из мржње. "Истажни органи истражују случај. Сада трагамо за могућим саучесницима. Ухапшен је 21-годишњи белац из Алена, града у Тексасу", додао је Ален.

Медији преносе да је ухапшен 21-годишњи Патрик Крусијус и да постоји његов "манифест". Он је, наводно, био инспирисан масакром у Крајстчерчу на Новом Зеланду и говорио је да презире Латиноамериканце.

Огласио се и амерички председник.

"Ужасна пуцњава у Ел Пасу, Тексас. Извештаји су изузетно лоши, многи су убијени. Сарађујем са највишим државним и локалним званичницима и органима реда. Причао сам и са гувернером коме сам предочио да има пуну подршку. Нека Бог буде са свима вама!", написао је Трамп на Твитеру.

Истражитељи покушавају да утврде мотив напада у Ел Пасу, граду са 680 хиљада који се налази на граници САД и Мексика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво