Сумњива квота за струмичке пенале

Нова акција истражитеља УЕФА. "Склоњен" бугарски судија Антон Генов, који је на пријатељској утакмици репрезентација Македоније и Канаде свирао чак четири пенала и усрећио све оне који су, на азијским кладионицама, ставили паре на ту опцију.

Први корак европских истражитеља био је више него јасан показатељ да нешто у вези пријатељске утакмице између Македоније и Канаде која је средином новембра одиграна у Струмици.

Македонија је играла боље, Канађани су се борили колико су могли и резултат меча не представља никакво изненађење, али је истражитељима за око запала чињеница да је бугарски судија свирао чак четири пенала и да су, управо због тога, на кладионицама у Азији исплаћене милионске премије.

Ипак, бугарски судија је био и делимично правичан, па су обе екипе "добиле" по два пенала, које су посматрачи оценили као, у најмању руку, сумњиве. Македонци су оба пута били прецизни, док су Канађани своје прилике пропустили.

Генов, који је требао да суди дуел у Лиги шампиона између кијевског Динама и Барселоне, хитро је скинут са листе, а његово место на стадиону Валериј Лобановски заузеће Енглез Хауард Веб.

Четири пенала је ипак било превише, а милионске суме које су кладионичари подигли изазвали су сумњу међу власницима азијских кладионица, који су читав случај пријавили званичницима УЕФА.

"Ајде не расправљамо о таквим глупостима. О тим глупостима не знам ништа. Ајде пријатно", рекао је комесар македонског савеза Ангел Бунгуров скопској телевизији А1.

Та телевизијска станица је, такође, пренела изјаву неименованог сведока, који тврди да је бугарски судија голману македонске репрезентације Панчевском, пошто је одбранио пенал, рекао: "Сад си нашао да одбраниш".

И Босанци сумњиви

Немачки магазин "Шпигл" је, такође, објавио нове информације у кладионичарској афери која већ месец дана потреса европски фудбал, па се међу осумњиченима нашао и најбољи босански арбитар Ново Панић из Добоја, коме је извесни "Марио Ц." 18. новембра дао 50.000 евра за намештање утакмице младих репрезентација Швајцарске и Грузије. "Марио Ц." је. како пише "Шпигл", запослен у једној кладионици у Хановеру.

"Дао сам свој коментар истражитељима у Швајцарској и све сам негирао. Постоје људи који ће све те наводе проверити. Сада није до мене. Једино шта могу рећи је да у сваком случају никаквог намештања није било, нити било шта нерегуларно на тој утакмици", рекао је Панић за сарајевски "Дневни аваз".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво