Ен-Би-Си продат за 30 милијарди долара

Америчка ТВ мрежа Ен-Би-Си продата за 30 милијарди долара. Уговором о куповини 51 одсто акција, Комкаст се обавезао да ће уложити 6.5 милијарди долара.

Комакаст погодио је посао за куповину већинског удела у телевизијској мрежи Ен-Би-Си Универзал са "Џенерал електриком" и на тај начин формирао моћну медијску компанију која неће само контролисати филмску и телевизијску продукцију, него и дистрибуцију програма до корисника.

Продаја Ен-Би-Сија која се припремала последњих неколико месеци, открила је оштре поделе унутар компаније између извршног директора Брајана Робертса и оних који су критиковали његов рад.

У свету у којем је Интернет бацио у сенку традиционалне медије, Комкаст, највећа амерички кабловски оператер, жели и Ен-Би-Си како би корисницима на више начина дистрибуирао садржаје, боло преко телевизора, рачунара или мобилних телефона, преноси Ројтерс.

Уговором о куповини 51 одсто акција, Комкаст се обавезао да ће уложити 6.5 милијарди долара и да ће користити своју кабловску мрежу.

Заузврат Ен-Би-Си понудио је комплетну телевизијску мрежу, филмски студио и локалне телевизијске станице, али и задржао 49 одсто акција.

Компанија је саопштила да је вредност Ен-Би-Сија процењена на око 30 милијарди долара. Само канал "Е", "Версус", "Голф канал" и десет регионалних спортских канала процењени су на 7.25 милијарди долара.

"Џенерал електрик" овде није стао са продајом свог удела у Ен-Би-Сију. Са компанијом Вивенди склопљен је договор о продају 20 одсто удела у Ен-Би-Сију за 5.8 милијарди долара.

За "Џенерал електрик", договор о продаји Ен-Би-Сија омогућиће да се компанија преусмери на индустријски посао после готово три и по године, преноси Ројтерс.

Као део договора, "Џенерал електрик" кредитираће Ен-Би-Си са више од девет милијарди долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се