Погинула три министра у Могадишу

Најмање 22 особе погинуле, међу којима су три министра из сомалијске прелазне владе и два новинара, у експлозији бомбе у Могадишу. Експлозија се догодила у локалном хотелу за време уручивања диплома студентима медицине, информатике и технике.

У експлозији у хотелу у Могадишу, престоници Сомалије, погинуле су најмање двадесет и две особе, међу којима три министра из сомалијске прелазне владе и два сомалијска новинара, саопштиле су мировне снаге Афричке уније у Сомалији.

Према првим извештајима о експлозији погинуло је шест особа. Експлозија се догодила током пре поднева у хотелу Шамо за време церемоније уручивања диплома студентима медицине, информатике и технике.

Погинули су министри вишег образовања Ибрахим Хасан Аду, образовања Мохамед Абдулхаи Вајел и здравља Камар Аден Али, рекао је један полицијски званичник.

Тај званичник је додао да је министар спорта Сулејман Олад Робле повређен.

Погинула су и два сомалијска новинара, дописник радија Шабел, Мохамед Амин Аден и сниматељ телевизије Ал Арабија Хасан Зубер Хађи, рекао је један од запослених у хотелу.

Према том извору један од студената учесника церемоније активирао је експлозив који је носио на себи.

Мировне снаге Афричке уније штите сомалијску владу од скоро свакодневних напада исламских екстремиста који контролишу већи део централне и јужне Сомалије. Сомалија није имала стабилну владу скоро две деценије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се