Експлозија у Дамаску

Најмање 12 шиитских ходочасника из Ирана страдало у експлозији аутобуса која се догодила у Дамаску. Још увек није познато да ли се ради о несрећи или нападу.

У експлозији у кварту Сајида Заинаб у Дамаску, где се налази светиња шиитских ходочасника из Ирана, страдало је најмање 12 људи. Сиријске власти још нису потрврдиле да се догодила експлозија, преносе агенције.

Како јавља телевизија "Ал Џазира" експлозија се догодила у аутобусу са иранским ходочасницима и има "десетине жртава".

Иранска државна телевизија је јавила да је аутобус који је дошао из Ирана био на бензинској пумпи у тренутку када се догодила експлозија и да је био празан.

Према тврдњама иранске државне телевизије погинуло је шест особа, међу којима два возача аутобуса и запослени на бензинској станици. Та телевизија оцењује да је експлозију вероватно изазвала бомба постављена испод аутобуса.

Либанска телевизија "Ал Манар" јавља такође да је аутобус стајао у тренутку кад се догодила експлозија и да жртве нису путници.

Један очевидац који се телефоном јавио телевизији "Ал Манар" искључио је могућност циљаног напада и рекао да је експлозију вероватно изазвала боца гаса која се налазила међу пртљагом путника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се