Бела кућа: Трамп фрустриран jeр Брансон није пуштен на слободу

Амерички председник Доналд Трамп је фрустриран због тога што Турска није ослободила америчког пастора Ендрјуа Брансона који се налази у турском затвору већ две године, саопштила је Бела кућа.

"Председник осећа велику фрустрацију због чињенице да пастор Брансон није ослобођен као и због чињенице да други амерички држављани и службеници дипломатских представништава нису пуштени на слободу", рекла је портпаролка Беле куће Сара Сандерс, преноси Ројтерс.

Амерички свештеник Ендру Брансон, којег чека суђење у Турској по оптужби за тероризам, поново је упутио жалбу турском суду, тражећи пуштање из кућног притвора и укидање забране на путовање.

Брансон је оптужен да је подржао покушај државног удара у Турској усмерен против председника Реџепа Тајипа Ердогана пре две године, што је он демантовао.

Односи САД и Турске су због тога на најнижем нивоу, али и због различитих интереса у Сирији, где Вашингтон подржава Курде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво