Трамп: Путин је на челу државе, зато је одговоран за мешање у изборе

Председник САД Доналд Трамп изјавио је у интервјуу за "Си-Би-Ес ивнинг њуз" да је тачно да се Русија мешала у америчке председничке изборе 2016. и потврдно одговорио на питање водитеља Џефа Глора да ли руског председника Владимира Путина сматра лично одговорним за то.

Глор је прво подсетио Трампа да је шеф Беле куће раније изјавио да се слаже с оценом обавештајних служби САД да се Русија мешала у изборе 2016.

"Па да и то сам већ рекао, Џефе. Рекао сам то много пута и рекао бих да је то тачно, па да", рекао је Трамп.

Водитељ је инсистирао на томе да Трамп није поводом тога осудио лично Путина и упитао "да ли га (Путина) сматра лично одговорним".

"Па, ја бих га сматрао, зато што је он на челу земље. Као што себе сматрам одговорним за ствари које се дешавају у нашој земљи. Тако да бих га као лидера земље свакако сматрао одговорним, да", казао је амерички председник.

Глор је потом питао Трампа штра је поручио Путину поводом тог питања током њиховог овонедељног самита у Хелсинкију.

"Веома снажно о чињеници да не можемо да имамо мешање, не можемо да имамо било шта такво – али имај и ово у виду. Ми такође живимо у свету одраслих... Ја сам му поручио да не може тако, неће бити више тога и тако ће морати да буде", рекао је Трамп.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво