Нереди у Барселони, сукоб демонстраната и специјалаца

Шпанска полиција и демонстранти, који су се окупили у знак протеста због налога за хапшење прокаталонских политичара, сукобили су се у центру Барселоне. Полиција је током нереда употребила пендреке. Више од 20 особа је повређено.

Неколико хиљада присталица независне Каталоније окупило се у Барселони пошто је шпански Уставни суд издао међународне налоге за хапшење бившег председника Каталоније Карлеса Пуђдамона и пет министара из његове владе, који су, раније у петак, оптужени за побуну.

Учесници протеста су узвикивали "Прекинимо репресију" и "Слобода за политичке затворенике", али су и палили фотографије шпанског краља Хуана Карлоса.

Сукоби су избили када су групе демонстраната покушале да пробију полицијске кордоне.

Полиција је, током вечери, путем разгласа и друштвених мрежа упозоравала учеснике протеста да не пробијају кордоне.

Налози за хапшење издати су и за још четири члана Пуђдамоновог кабинета и за Марту Ровиру, функционерку партије ЕРЦ, која се није одазвала данашњем судском позиву, јавља АП, додајући да је у писму поручила да из Шпаније бежи како би "живела у егзилу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво