Алеп, троје мртвих у нападу на просторије Црвеног полумесеца

Најмање троје људи је погинуло, међу којима и једно дете и један волонтер, у нападу сиријских побуњеника на центар за дистрибуцију хуманитарне помоћи Црвеног полумесеца у Алепу, саопштила је сиријска опозициона Опсерваторија за људска права.

Организација Црвеног полумесеца и Међународни комитет Црвеног крста потврдили су да је у ракетном нападу који се догодио јуче у четврти Хамданија у Алепу погинуо један волонтер, а рањено још седам волонтера и запослених, од којих је троје у тешком стању.

Опсерваторија је навела да су убијени и жена и дете који су дошли у центар по хуманитарну помоћ, а рањено је више цивила.

Снаге лојалне сиријском председнику Башару ел Асаду преузеле су децембра прошле године потпуну контролу над Алепом после вишемесечне опсаде и жестоких борби са побуњеницима.

У шестогодишњем рату у Сирији погинуло је више од 310.000 људи, а више милиона напустило је своје домове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво