Анкета: Више од 50 одсто Руса страхује од рата с НАТО-ом

Од рата великих размера Русије и земаља НАТО-а страхује 52 одсто Руса, а 78 одсто учесника у анкети сматра да је недопустиво да њихова земља у таквом случају употреби нуклеарно оружје, показују данас објављени резултати истраживања руског Фонда за јавно мњење.

Према резултатима анкете, 40 одсто Руса сматра да у овом тренутку не постоји опасност од таквог рата, а 43 одсто учесника анкете верује да је могућност рата тренутно већа него седамдесетих година, преноси Спутњик.

Шездесет одсто Руса сматра да је у последње две-три године таква опасност порасла и доводе то у везу с тим што се Русија "подиже из пепела, што се не допада свима", с непријатељским односом према Русији, са сукобом у Украјини и ратом у Сирији.

Свега шест одсто Руса сматра да је у овом тренутку вероватноћа великог рата Русије и земаља НАТО-а мања него пре две-три године, и то повезују пре свега с јачањем одбрамбене способности земље и вером у руководство.

Учесници анкете, неких 65 одсто, сматрају да политика Русије у последње време доприноси смањењу ризика од великог рата с НАТО-ом, док 17 одсто сматра супротно.

Када је реч о нуклеарном наоружању, 25 одсто испитаника сматра да у случају великог рата између Русије и земаља НАТО-а оно неће бити употребљено, а 80 одсто Руса је уверено да би његова употреба довела до ишчезавања човечанства.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво