Полицајац убио осумњиченог црнца у Луизијани

У главном граду америчке државе Луизијане Батон Ружу полицајац је током свађе испред продавнице убио црнца. Убиство је изазвало још један протест због насиља полиције над Афроамериканцима.

Према резултатима аутопсије, 37-годишњи Алтон Стерлинг умро је у уторак од вишеструких прострелних рана у груди и леђа, пренео је АП.

Полиција је добила анонимни позив особе која је рекла да му човек који продаје музичке дискове прети пиштољем.

Један од два полицајаца која су одговорила на позив је, после свађе, пуцао на осумњиченог, саопштила је полиција. Оба полицајца су суспендована после инцидента.

Власник продавнице рекао је да је први полицајац употребио електрошокер, а затим је други полицајац напао Стерлинга. Док је он покушавао да се одбрани, други полицајац га је упуцао "четири до шест пута".

Према речима власника продавнице, Стерлинг није имао пиштољ у руци у том тренутку, али је видео да су полицајци извадили пиштољ из његовог џепа после пуцњаве.

На друштвеним мрежама је објављен видео снимак инцидента који је изазвао велико незадовољство грађана.

Више од 200 људи се окупило увече код продавнице где је убијен Стерлинг, блокирајући околне улице, преноси Би-Би-Си.

То је још један протест због убиства Афроамериканаца у полицијским акцијама који су почели 2013. године.

Сваке године у САД полиција убије више од 1.000 људи, а несразмеран део њих су црнци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије