Ердоган критиковао британског конзула због "селфија"

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган критиковао је једног страног дипломату због тога што је на суђењу за шпијунажу направио "селфи" фотографију са једним од двојице оптужених новинара.

Ердоган није именовао дипломату, али Ројтерс преноси да је британски генерални конзул Ли Тарнер окачио у петак на свом Твитер налогу фотографију са главним уредником листа "Џумунхуријет" Каном Дундаром.

Дундар и дописник тог листа из Анкаре Ердем Гул оптужени су за покушај рушења турске владе објавивши прошлог маја снимак у којем се, како тврде, види да су турске обавештајне агенције помагале 2014. године у кријумчарењу оружја у Сирију.

"Генерални конзул одређене земље отишао је на суђење двојици новинара оптужених за шпијунажу како би га подржао. Поврх тога он прави фотографију образ уз образ са новинарем и објављује је" рекао је Ердоган, а пренела државна агенција Анадолија позивајући се на текст говора у турској ратној академији.

Ердоган је истакао да се неименовани дипломата није на томе зауставио већ је на друштвеним медијима писао како "Турска мора да одлучи каква земља жели да буде", пренела је државна агенција Анадолија.

Ердоган је недавно жестоко укорио стране дипломате који су присуствовали суђењу двојици турских новинара оптуженим за шпијунажу, којима прете доживотне затворске казне.

"Шта ви мислите ко сте? Шта радите овде?", рекао је Ердоган у говору у Истанбулу који је преносила телевизија, оптуживши стране изасланике да "демонстрирају снагу".

Суђење Дундару и Гулу почело је у петак, а тај судски процес привукао је пажњу неколико амбасадора држава чланица ЕУ.

"Ово није ваша земља, ово је Турска", казао је Ердоган и додао да дипломате могу да раде само у оквиру мисија и да је "за све друго потребна дозвола".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво