Шкотска против референдума о чланству Британије у ЕУ у јуну

Шкотска премијерка Никола Старџен упозорила је да би била грешка одржати референдум о чланству Велике Британије у ЕУ у јуну ове године.

Старџен је рекла да би одржавање референдума у јуну било "непоштовање" према локалним изборима у Шкотској, Велсу, Северној Ирској и Лондону, који ће бити одржани у мају.

Према њеном мишљењу, други разлог је тај што би за британског премијера Дејвида Камерона, ако би постигао договор о условима останка Британије у ЕУ, било боље да има више времена од тог споразума до одржавања референдума.

Камерон се нада се да ће завршити преговоре о условима британског чланства у ЕУ на састанку Европског савета 18. и 19. фебруара, преноси АФП.

Референдум о изласку Британије из ЕУ мора бити одржан до краја 2017. године, при чему аналитичари верују да би могао бити одржан већ ове године, наводи француска агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво