Нови напад на амбасаду Русије у Дамаску

Једна особа је погинула, а три су рањене када су минобацачке гранате пале у близини руске амбасаде Русије у Дамаску, јавила је "Русија данас".

Како се наводи, све жртве су Сиријци, а погинуо је припадник обезбеђења амбасаде, преноси Танјуг.

Сиријска новинска агенција Сана је, позивајући се на полицијске изворе, навела да је гранатирана област у Дамаску где се налази амбасада. Додаје се и да су све жртве цивили.

Ово је други пут ове недеље да су минобацачке гранате пале у близини седишта руске амбасаде у сиријској престоници.

Претходни пут се то догодило у уторак, али тада није било жртава. Једна граната је погодила зграду, а друга је пала у близин главног улаза амбасаде.

Сиријске власти су после првог напада одмах реаговале, обећавши да ће предузети неопходне мере како би се осигурала безбедност у амбасади.

Руска амбасада у Дамаску је нападнута и у јануару, када је граната упала кроз кров зграде.
Савет безбедности Уједињених нација осудио је пре два дана напад на амбасаду Русије у Дамаску као терористички чин, затраживши да одговорни за њега кривично одговарају.

А четрдесет побуњеника погинуло је у нападу сиријских снага на њихову базу у северном граду Алепу, саопштила је невладина организација Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону.

"Најмање 40 побуњеника из исламистичких фракција, укључујући и тројицу лидера, погинули су када је сиријска армија бацила буре-бомбу и испалила ракету на њихову базу у кварту Ел Шар у граду Алепу", наведено је у саопштењу Опсерваторије, које је пренела агенција Франс прес.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије