Читај ми!

Стравична експлозија у Сани

Погинуло 28 особа у експлозијама које су избиле у Сани, након што је у ваздушном нападу погођено складиште пројектила "скад".

Бомбардовање скровишта оружја у главном јеменском граду Сани изазвало је масовне експлозије, преноси Бета.

Бомбе су удариле у базе на планини Фај Атан, поред области Хада, где се налази председничка палата и многе амбасаде, после чега се појавио дебео стуб дима, преносе агенције.

У експлозији је, наводно, уништена база у којој су били ускладиштени тактички пројектили "скад".

Саудијска Арабија предводи алијансу земаља сунитских Арапа у бомбардовању шиитских Хута и армијских јединица, лојалних бившем председнику Али Абдулаху Салеху.

Становник Сане Адел Мансур рекао је да је то била највећа експлозија за три недеље бомбардовања. 

"По први пут је бомбардовање разбило прозоре на мојој кући, деца су преплашена, а један мој рођак се онесвестио од силине удара", истакао је Мансур.  

Експлозија је такође, оштетила и седиште телевизије Јемен тудеј, која је у власништву бившег председника Салеха, где је рањено и неколико особа, а сигнал прекинут. 

Амерички носач авиона иде ка Јемену

Амерички носач авиона "Теодор Рузвелт" иде према водама Јемена где ће се придружити другим америчким бродовима спремним да пресретну било који ирански брод који носи оружје побуњеним Хутима у Јемену, јавио је АП позивајући се на неименовани извор морнарице САД.

Америчка морнарица повећава своје присуство у Аденском заливу и јужном Арабијском мору усред извештаја да конвој иранских бродова можда иде према Јемену да наоружа Хуте.

Хути се боре против јеменске владе у напору да преузму контролу над земљом, подсетио је АП.

У региону се већ налази девет америчких бродова, укључујући крстарице и разараче, рекао је неименовани извор. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије