Читај ми!

Барселона, ученик самострелом убио професора

Један тринаестогодишњи дечак упао је у средњу школу у Барселони и из самострела убио професора и повредио најмање четири особе, објавили су шпански медији.

Дечака је после убиства ухапсила полиција, пише лист Мундо.

Инцидент се догодио јутрос у 9 часова и 20 минута у средњој школи "Жоан Фустер", а на место несреће одмах су стигли полицајци и кола Хитне помоћи.

Повређени, међу којима су једна професорка и три ученика, имају лакше повреде.

Према наводима сведока, дечак је у школу стигао око девет сати, сат времена пошто је почела настава, и пошао директно према својој учионици.

Тамо је из самострела пуцао на професорку и њену ћерку, која је такође ученица те средње школе и обе су повређене.

Професор из суседне учионице изашао је са часа да заустави напад и тада је дечак пуцао и на њега и убио га.

Из страха да нападач не повреди још некога, остали професори су закључали ученике у учионице.

Тринаестогодишњак је након напада бацио свој ручно израђени самострел, након чега су га савладали професори. Полицајци га и даље држе под контролом у школи, док су остала деца пребачена кући пошто су дала изјаве.

Према наводима других ученика, дечак је пре инцидента састављао "црне листе са именима професора и деце који му се нису свиђали".

"Увек је причао о оружју и о томе да ће једног дана убити професоре и ученике који му се нису свиђали", рекла је једна ученица из његовог одељења, док су други навели да је прошле недеље у више наврата рекао да ће убити све професоре, а затим извршити самоубиство.

Дечак је само задржан у полицији, али не и ухапшен, објавили су шпански медији. О даљем поступању према малолетном убици ће одлучити судија за малолетнике, будући да шпански закон прописује да се у случајевима кад је починилац млађи од 14 година примењују само мере едукативног карактера и рад са породицом малолетника, пише лист Мундо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије