Аустралија стрепи од тероризма

Аустралија је подигла ниво терористичке претње усмерене према полицији са "средњег" на "високи", као одговор на недавне међународне нападе чија су мета били припадници снага реда.

Претња према полицији, како је проценила Аустралијска организација за обавештајну безбедност, сада је изједначена са претњом према широј аустралијској заједници која је подигнута на висок ниво у септембру прошле године, саопштила је аустралијска савезна полиција, преноси Танјуг.

Ово је други по висини ниво претње на скали од четири, пренео је АП.

"Недавни догађаји у Француској, Канади и Аустралији служе као отрежњујући подсетник на ризике који се доводе у везу са полицијским послом", стоји у саопштењу.

У саопштењу полиције се наводи да је све већи број Аустралијанаца инспирисан групама попут Исламске државе "са намером и могућностима да спроведу напад против полиције".

Комесар полиције у Квинсленду Јан Стјуарт изјавио је да на подизање нивоа претње није утицао ниједан појединачни догађај.

Присталица Исламске државе и двојица његових талаца убијени су када је полиција окончала опсаду једног кафића у Сиднеју прошлог месеца.

Канада је у октобру била мета два терористичка напада, у Отави и Квебеку, која су спровели припадници екстремистичке групе, такозвани "усамљени стрелци" у којима су убијена два војника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије