Читај ми!

Пожар на трајекту, 160 евакуисано

Један грчки држављанин страдао је после пожара на трајекту који је са 478 путника пловио из Грчке за Анкону.

Са брода који је рано јутрос захватио пожар евакуисана је до сада 161 особа, а у спасилачким операцијама учествују италијанске, грчке и албанске службе и трговачки бродови који су се налазили у водама у близини несреће.

Брод италијанске морнарице успео је да закачи трајект и он сада управља њиме.

Претходно су се, због неповољних временских услова и немирног мора и ватре који су онемогућавали прилазак бродовима, спасилачке акције обављале хеликоптерима.  Како преносе италијански медији, над трајектом се надвија густ дим.

Спасена је 161 особа, а још 317 њих очекује евакуацију.

Човек који је страдао погинуо је када је покушавао да искочи са брода у море, а његово тело из воде је извукла италијанска морнарица.

Грчке власти објавиле су да на броду "Норман Атлантик" највише има грчких путника – 234.

На њему је било и 54 Турчина, 44 Италијана, 22 Албанца, 18 Немаца, девет Француза, седам Бугара, десет Швајцараца, шест Аустријанаца и мањи број Мађара, Руса, Хрвата, Македонаца, Белгијанаца, Ирачана и Холанђана.

У тренутку пожара, на броду је било и 56 чланова посаде, држављана различитих држава.

Како се наводи, пожар је избио на палуби за моторна возила, у тренутку када се брод налазио западно од острва Крфа, пренели су неки медији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије