Читај ми!

Предао се лидер Ел Шабаба

Терориста који је уцењен на три милиона долара, лидер сомалијске исламистичке групе Ел Шабаб предао се властима те земље, преноси "Ројтерс". Екстремисти тврде да је он одавно напустио ту групу блиску Ал Каиди.

Закарија Исмаил Ахмед Херси био је један од неколицине вођа Ел Шабаба за којим је амерички Стејт департмент 2012. расписао награду од укупно 33 милиона долара ономе ко пружи податке који би довели до њиховог хапшења.

Уколико се покаже истинитом, Херсијева предаја биће други снажан ударац Ел Шабабу у само неколико месеци. У септембру је главни вођа Ахмед Абди Годане убијен у нападу америчког дрона, истиче британска агенција.

"Шеф Ел Шабаба предао се у месту Ел Вак у покрајини Гедо. Очекује се да ће сутра бити пребачен у престинцу Могадиш", рекао је за Ројтерс један високи владин званичник.

На интернет страни државног радија објављена је вест о Херсијевој предаји, где је описан као "генерални секретар министарства финансија Ел Шабаба".

Није објашњено зашто се предао, али представник те терористичке организације за медије тврди да је Херси напустио Ел Шабаб пре две године.

"Власти претерују како би прикриле недавни напад на базу Афричке уније", рекао је припадник те терористичке организације блиске Ал Каиди. Истиче да Херси нема никакав утицај на Ел Шабаб, јер више није члан те организације.

Ел Шабаб је ове недеље извео напад на базу Афричке уније у Могаадишу.

Сомалске власти у септембру су понудиле амнестију члановима Ел Шабаба, али вође нису прихватиле ту понуду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије