Читај ми!

Малезијски авион, одштете породицама несталих

Почела исплата одштета породицама путника и посаде несталог малезијског авиона. Тајландски сателити уочили 300 плутајућих објеката у јужном делу Индијског океана. Син пилота одбацио могућност да је његов отац крив за нестанак летелице.

Кинеске осигуравајуће компаније почеле су да исплаћују одштету породицама путника и чланова посаде несталог малезијског авиона који се, како се претпоставља, срушио у јужном делу Индијског океана, јавила је кинеска државна новинска агенција Синхуа.

Породице седам путника добиле су по 4,17 милиона јуана (671.600 долара) одштете у уторак од највеће кинеске осигуравајуће куће "Кина живот". У авиону је било 32 њихова клијента и процењује да ће укупна накнада износити око девет милиона јуана.

И друга осигуравајућа кућа "Нова Кина, живот, осигурање" надокнадиће породицама девет својих клијената на истом лету око милион јуана, навео је званичник за односе са јавношћу компаније, а пренела је агенција Ројтерс.

Тајландски сателити уочили су 300 објеката како плутају јужним делом Индијског океана током потраге за несталом авионом компаније "Малезијан Ерлајнса".

Предмети су величине у распону од два до 15 метара и разбацани су на око 2.700 километара југозападно од Перта, наводи АФП.

Најновији подаци долазе пошто је данас пет бродова наставило потрагу, али су авиони суспендовали летове због јаке кише, ветрова и ниских облака.

Аустралијска Управа за безбедност пловидбе саопштила је да се свих 11 авиона који су кренули у претрагу у област у јужном делу Индијског океана раније јуче вратило у Перт.

Портпарол Управе Сем Кардвел рекао је да су сви, осим три авиона, стигли у зону на око 2.500 километара југозападно од Перта, пре него што је суспендовано тражење, пошто су тамо били "можда два сата и ништа нису пронашли јер није било видљивости".

Авиони су летели из Перта свакога дана у протеклих недељу дана, трагајући без икаквог успеха за објектима уоченим на сателитским снимцима.

Уколико објекти буду физички пронађени била би то потврда да се авион на лет од Куала Лумпура до Пекинга у суботу, 8. марта срушио у Индијски океан. То би омогућило трагачима да убрзају потрагу за олупином авиона и њеном црном кутијом, која би могла да реши мистерију зашто је авион био толико удаљен од редовног курса лета.

Син пилота одбацио сумње о кривици свог оца

Најмлађи син пилота малезијског авиона Ахмед Сет Захаире (26) одбацио је спекулације о могућој капетановој улози у нестанку авиона, јавила је америчка мрежа Си-Ен-Ен.

"Све сам прочитао на интернету. Али, игнорисао сам све те спекулације. Ја знам свог оца боље", изјавио је Ахмед Сет Захарие (26) у интервјуу које је објавио лист Нова права времена.

Према неким претпоставкама, капетан Захарие Ахмада Шаха (53) је можда отео авион као израз политичког чина.

"Можда нисмо били тако блиски, пошто он толико путује. Али ја га знам", рекао је син пилота у интервјуу који је Ахмед дао листу пре два дана.

Ахмед је први члан породице пилота несталог авиона који је говорио за медије о нестанку.

Капетан и први официр били су "под лупом" уз бројне спекулативне теорије, зашто је један оф њих, или можда обојица преусмерили авион са редовног курса лета, пре више од две недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије