Читај ми!

Папина порука мафијашима

Папа Фрања одржао своју најжешћу проповед против организованог криминала. Италијанским мафикашима поручио: Покајте се или ћете у пакао!

Папа је италијанским мафијашима данас дао понуду која се не одбија - или ће се покајати и одбацити свој "окрвави новац и крваву моћ" или ће да иду у пакао.

Папа Фрања је данас одржао своју најжешћу проповед против организованог криминала - пред родбином невиних жртава мафије. Током папине молитве за њих у једној римског цркви, изговорена су имена 842 жртве.

Пошто је изразио солидарност са породицама жртвама мафијашког насиља, папа Фрања је рекао да не може да заврши службу а да се не обрати и онима који нису присутни а "протагонисти" су мафијашког насиља.

Обраћајући се одсутним члановима мафије, Фрања је био беспоштедан, пише Асошиејтед прес.

"Овај живот који живите сада неће вам дати никаква задовољства. Неће вам дати радости ни среће", рекао је папа. "Крвави новац, крвава моћ, не можете то да однесете са собом у следећи живот. Покајте се! Још има времена да не завршите у паклу, који вас чека ако наставите овом стазом".

Папа Фрања је често говорио о злу корупције и написао је кратки приручник о корупцији и греху 2005. године, док је још био архиепископ Буенос Аиреса. Данашња служба је, међутим, било прво велико обраћање жртвама италијанског организованог криминала.

Породице жртава мафије окупљају се сваког 21. марта - првог дана пролећа - надомак Рима, на скупу који организује један свештеник, иначе тврдокорни борац против мафије.

Мафија је ове седмице убила двогодишњег Доменика Петруцелија заједно са мајком и њеним пратиоцем у јужном Таранту. Нападачи су, наиме, отворили ватру на њихова кола.

Доменикова два старија брата седела су на задњем седишту и извукла су се неозлеђена.

Папа Фрања је овај злочин поменуо у свом обраћању мафијашима, које је завршио речима: "Имали сте очеве, имали сте мајке. Мислите на њих. Плачите мало. И преобратите се".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије