Читај ми!

Ракете на Алеп, 58 мртвих

Најмање људи 58 погинуло, укључујући 36 деце, у ракетном нападу Асадових снага на сиријски град Алеп. Жестоки сукоби сиријске војске и непознатих нападача на сиријско-либанској граници. Погинуо један Либанац, четири рањена.

У ракетирању сиријског града Алепа 58 људи погинуло, међу њима 36 деце. Напад са три ракете земља-земља велике разорне моћи извела војска лојална председнику Асаду, саопштава невладина организација Сиријска опсерваторија за људска права.

Активисти кажу да су ракете типа "скад" испаљене из војне базе 155 близу Дамаска, мада њихови извештаји нису могли бити потврђени из независних извора.

Према подацима Опсерваторије, у сукобима широм Сирије јуче је погинуло најмање 110 људи, од чега 46 цивила, 35 побуњеника и 29 војника.

Истовремено, на сиријско-либанској граници избио је жестоки сукоб између сиријске војске и непознатих нападача, у којима је један Либанац погинуо, а четири су рањена, наводи либански безбедносни извор, преноси АФП.

Сиријска војска ноћас је употребила артиљерију, гранате и аутоматско оружје у сукобу са нападачима у селу Мчерфе у либанском региону Букаја, навео је извор.

Међутим, није могао да каже да ли су нападачи били Либанци или сиријски противници режима председника Башара ел Асада.

Од избијања побуне у Сирији у марту 2011. године на северној и источној граници Либана било је неколико инцидената у којима је било страдалих. Либан је дубоко подељен између присталица и противника режима сиријског председника Башара ел Асада.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије