Читај ми!

Бродолом у Индији

Најмање 105 особа погинуло када се на североистоку Индије услед јаких ветрова и кише преврнуо препун трајект. До сада је око 100 људи спасено, а спасилачке екипе трагају за још 150 људи.

Трајект са око 350 путника преврнуо се у реци на североистоку Индије након што га је захватила олуја са јаким ветром и обилном кишом, саопштила је полиција, додавши да је потврђено да се око 105 особа удавило, а да је најмање 150 њих нестало.

Шеф полиције у индијској држави Асам Ј.Н. Чоудури рекао је да је брод, услед оптерећења, пукао на два дела, додајући да су јаки ветрови и киша највероватне узрок несреће.

"Спасилачке екипе су заједно са мештанима извукле на обалу тела око 105 удављених особа", рекао је Чоудури.

Из полиције кажу да је око 100 људи спасено са овог трајекта препуног људи и џакова пиринча.

До несреће је дошло касно синоћ на Брамапутри, једној од највећих индијских река, у близини Факираграма у индијској држави Асам.

Трајект је кренуо из места Дубри и пловио је ка дистрикту Факирганџан када је дошло до несреће.

Спасилачке екипе, војска и полиција послати су на лице места али спасилачке операције успорава лоше време, киша и слаба видљивост, рекао је полицајац који се налази на лицу места.

Иначе, ово је најгора несрећа ове врсте на североистоку Индије. Путници су седели на крову трајекта који је превозио углавном локалне фармере и њихове породице.

Очевици су испричали полицији да је трајект био стар и да се прво преврнуо а затим преполовио на два дела.

Иначе, на трајекту није било ни појаса ни прслука за спасавање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара