Читај ми!

Саркози, тужбом против Гадафијеве сенке

Пошто је сајт "Медиапарт" обајвио "лажни" документ у коме се тврди да је председничку кампању Николе Саркозија 2007. године финансирао Моамер Гадафи, Саркози најавио да ће поднети тужбу против тог информативног портала.

Француски председник Никола Саркози најавио је да ће поднети тужбу против информативног сајта Медиапарт због тога што је објавио "лажни" документ у коме се тврди да је његову председничку кампању из 2007. године финансирао бивши либијски вођа Моамер Гадафи.

"Тужићемо Медиапарт. Тај документ је ординарна лаж, две особе које су наводно послале и добиле тај документ у међувремену су то демантовале", рекао је Саркози, који је и кандидат у другом кругу председничких избора који су заказани за 6. мај.

У изјави за ТВ Франс 2, Саркози је навео да ће тужбу поднети "пре краја" изборне кампање.

"Не може све да прође. Постоји одређена етика, постоје они који лажу и праве грешке, и њих правосуђе мора да осуди. Не може све бити оправдано у изборној кампањи", истакао је француски председник.

Информативни сајт Медиапарт објавио је документ који приписује бившем шефу либијске обавештајне службе Муси Куси, а у коме се спомиње "начелни договор" с Триполијем из 2006. о финансирању Саркозијеве кампање у износу од око 50 милиона евра.

Куса: Прича фалсификат

Сајт Медиапарт не наводи да ли је до тог финансирања заиста и дошло, али левица је у суботу затражила од Саркозија да се изјасни о том случају, да затражи покретање истраге и да се именује независни судија.

У изјави за АФП, Муса Куса је демантовао информације Медиапарта. "Све те приче су фалсификоване. Јасно је да је све што је о томе речено фалсификовано", рекао је Куса.

Саркози, коме анкете јавног мњења нису наклоњене, суочио се у самом финишу изборне трке у којој је фаворит кандидат социјалиста Франсоа Оланд са оптужбама да му је Гадафи финансирао претходну председничку кампању.

Према најновијој анкети института Ипсос, Оланд би на председничким изборима добио у другом кругу избора 6. маја 53 одсто гласова, док би  Саркози освојио 47 одсто гласова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара