Читај ми!

Часови морала за тајне агенте

Тајни агенти САД више не смеју на места на лошем гласу, чак ни када нису на дужности. Нова правила после скандала са проституткама у Колумбији.

Америчка тајна служба која покушава да се "опере" од скандала са проституткама пооштрила је правила понашања својих агената.

Сада им је забрањено и да прекомерно пију, да посећују места "на лошем гласу" док су на путу, или да доводе странце у своје хотелске собе.

Нова правила понашања ће погађати агенте Тајне службе док путују, чак и кад нису на дужности. 

На основу меморандума о променама правила до којег је дошла агенција Асошијетед прес, они не смеју да пију алкохол 10 сати пре посла, а у неким случајевима, старији агент ће пратити млађег док путује.

Осрамоћени директор америчке Тајне службе Марк Саливен позвао је агенте и друге запослене да "размотре двоје понашање кроз призму оног што се дешавало последњих седмица".

Тајна служба је саопштила да ће следеће седмице спровести обуку из етичког понашања.

Промене су изазване скандалом са америчким агентима у Колумбији који је откривен 13. априла. 

Том приликом, по 12 припадника Тајне службе и војног особља САД, који су били у Колумбији уочи посете председника САД Барака Обаме, "забављали су се" са проституткама.

Критичари, међутим, постављају питање зашто би се мењала правила комплетне Тајне службе, ако се радило о изолованом случају лошег понашања.

Нова правила не спомињу експлицитно стриптиз-барове и проститутке, али забрањују припадницима Тајне службе да доводе странце у своје хотелске собе, а изузетак су хотелско особље или колеге из страних служби безбедности.

Није дефинисано шта тачно значи забрана посећивања "места на лошем гласу".

Очекује се да ће Стејт департмент обавештавати запослене у Тајној служби који треба негде да путују, на која места не смеју да одлазе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара