Читај ми!

Медведев, учинак и планови за будућност

Циљеви будуће руске владе биће борба против сиромаштва и корупције, као и повећање плата у образовању и здравству, најавио Дмитриј Медведев. Очекује се да ће 8. маја Медведев бити изабран за премијера.

Приоритети будуће руске владе треба да буду решавање проблема сиромаштва, повећање плата у образовању и здравству и борба против корпуције, изјавио је председник Русије Дмитриј Медведев.

Подносећи извештај о четворогодишњем раду на месту председника на проширеном заседању Државног савета у Кремљу, Медведев је изнео и циљеве будуће владе.

Заседању су присуствовали чланови владе, шефови региона, председници судова, председници оба дома руског парламента, јавне личности и бизнисмени.

Медведев је рекао да је држава у време економске кризе успела да спречи масовно сиромаштво становништа и да сада привреда расте добрим темпом.

За последњих 12 месеци, инфлација је смањена на четири одсто, незапосленост око 6,5 одсто, као и пре четири године, а средњи темпо раста привреде је око четири одсто, навео је Медведев.

Он је, међутим, признао да је број становника који живе са примањима испод минималних и даље висок, али није рекао о ком броју је реч. "Таква ситуација је недопустива. Морамо да је решимо", рекао је Медведев.

Дмитриј Медведев је указао и на проблем пензионог система и сиромаштва старих људи, наводећи да је средњи ниво прихода пензионера више од 40 одсто од плата. С тим у вези, он је најавио разраду реформе пензионог система, током "широке јавне и професионалне дискусије".

Приватизација државних компанија 

Медведев је најавио приватизацију државних компанија, чији се останак под контролом државе покаже као несврсисходан, заложио се за смањење мешања државе у привреду и успротивио се повећању пореза.

Говорећи о корупцији, са којом се досадашње руководство безуспешно бори, он је рекао да она представља "главног непријатеља" за земљу и најавио додатне мере у тој борби.

Реч је о контроли система над расходима чиновника, додатних санкција за корупцију, формирање специјалних структура за истрагу, прецизирао је Медведев.

Председник Русије обећао је "отворену владу", која треба да разруши апсолутни монопол чиновника на разраду закона и оцену сопственог рада.

Та влада, према његовим речима, треба да функционише на основу сталне информативне размене између званичних структура и грађанског друштва, експертских организација.

Медведев је истакао и "неопходност детаљне анализе информација из медија".

Своје једночасовно излагање, Медведев је завршио речима: "Много смо успели да урадимо последњих година. Наше друштво постало је отвореније и успешније, наша земља пријатнија и привлачнија за живот. Имамо још много тога да урадимо. Предстоји велики посао. Наставићемо да служимо нашој љубљеној држави, великој Русији".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво