Побуна у бразилском затвору

Побуњени и наоружани затвореници у бразилском затвору држе 131 таоца. Затвореници траже боље услове, власти одбацују захтеве.

Затвореници у затвору на североистоку Бразила, који код себе имају ножеве и три пушке, држе 131 таоца, међу којима жене и децу.

Од укупно 131 таоца, само су тројица чувари, док су остали рођаци затвореника, међу којима је велики број жена и деце, јавила је агенција Франс прес. Полиција је саопштила да затвореници код себе имају ножеве и три пушке, које су украли из просторије у којој се у затвору држи оружје.

Око 400 затвореника у затвору у држави Сергипе на обали Атлантског океана организовало је побуну јуче ујутро у време посете због тога што их, како наводе, малтретирају чувари, преноси АФП.

Они су сачинили списак чувара које оптужују за насилно понашање и траже да им се у затвору служи боља храна.

Један од преговарача, полицијски капетан Маркос Карваљо, каже да су власти одбациле захтеве затвореника и да су преговори са њима у блокади.

Капацитети затвора у Бразилу, као и у другим јужноамеричким земљама, преоптерећени су, а у овим установама често владају корумпирани званичници и криминалне банде које намећу сопствена правила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије