Читај ми!

Kупиш кућу, добијеш ауто

У нади да ће покренути замрло тржиште некретнина, једна данска агенција за продају некретнина решила је да, до 1. маја, сваком купцу куће поклони аутомобил.

Свако ко у Данској, до 1. маја, купи кућу добиће на поклон аутомобил. Ту акцију осмислила је једна домаћа агенција за продају некретнина, надајући се да ће тиме покренути тржиште некретнина које је у земљи готово потпуно замрло.

Понуда се односи на новоизграђене куће у резиденцијалном предграђу на северу Копенхагена које тешко налазе купце, објаснила је у изјави за АФП директорка агенција Дорте Андерсен.

Уз куповину куће, чија се цена креће од 2,5 милиона круна (336 хиљада евра), купац добија на поклон аутомобил у вредности од око 100.000 круна (око 13.500 евра), рекла је Дорте Андерсен.

Аутомобил, на који се у Данској плаћа велики порез, после стана је највећа инвестиција за породицу. Породице са децом које планирају да се из града преселе у предграђе често одустају од те намере због те додатне инвестиције.

"Ако желе да заиста нешто понуде људима, било би боље да смање цену станова", прокоментарисао је ту акцију директор Удружења потрошача Расмус Кјелдал.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије