Читај ми!

Мировни јуриш на НАТО

Активисти мировних организација покушали да уђу у седиште НАТО-а у предграђу Брисела. Полиција привела око 500 демонстраната због кршења прописа о јавном окупљању.

Неколико стотина мировних активиста приведено је по подне после неуспешног покушаја да окупирају седиште Северноатлантског пакта у предграђу Брисела, саопштила је белгијска полиција.

Више хиљада активиста из неколико земаља окупило се око ограђеног комплекса који чини седиште НАТО-а на северном ободу Брисела са идејом да покушају да га окупирају и симболично прогласе затварање НАТО-а као "претње светском миру".

Демонстанти су у једном тренутку пробили полицијски кордон постављен око седишта Алијансе, али нико од њих није успео да прескочи ограду.

Белгијска полиција, која је користила коњичке јединице како би зауставила демонстранте, привела је 483 особе због кршења закона о јавним окупљањима, саопштио је портпарол бриселске полиције Кристијан де Коник.

Тај закон забрањује демонстрације у близини војних објеката, а Де Коник је рекао да ће до краја дана сви ухапшени бити пуштени.

У акцији коју је уз подршку истомишљеника из осталих делова Европе организовала белгијска група "Акција за мир" није било повређених нити материјалне штете.

У последњих пет година била су три слична покушаја пацифиста да продру у седиште НАТО-а. И они су се завршили масовним привођењем демонстраната.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара