Читај ми!

Гадафи је знао превише

Многи су желели смрт Моамера ел Гадафија, како би све тајне које је знао умрле са њим, каже први човек либијских побуњеника Махмуд Џибрил.

Бивши вођа Либије Моамер ел Гадафи много је знао и зато су многе силе пре желеле његову смрт него сведочење на суду, рекао је вођа Прелазног националног већа Махмуд Џибрил у интервјуу за Раша тудеј.

"Превише страна имало је реалне интересе да Гадафи не проговори и да вечно заћути", рекао је Џибрил додајући да се не зна ко тачно стоји иза његове ликвидације, стране силе или Либијци.

"Волео бих да знам ко стоји иза тог убиства", рекао је Џибрил.

Први човек Већа које је уз помоћ НАТО снага и Запада оборило власт у Триполију сматра како је бивши либијски лидер пред крај своје владавине слао превише контрадикторних порука, посебно да жели да подели власт у држави, покушавајући на тај начин само да купи време.

Џибрил жали што Гадафи није изведен пред суд, али и каже да има много оних који нису желели да дугогодишњи либијски вођа говори, због, како каже, тајни које је знао.

Жестоке борбе снага лојалних Гадафију и побуњеника, потпомаганих ваздушним ударима западних савезника, трајале су месецима.

Моамер ел Гадафи убијен је у октобру прошле године у свом родном граду Сирту. Иако је ухваћен жив, они који су га пронашли нису се према њему понашали као према ратном заробљенику, већ су га мучили, а потом и ликвидирали.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се